Lavender Bottle

Aromatherapie

Aromatherapie is een therapie waarbij men gebruik maakt van etherische oliën.

Aromatherapie is een krachtig wapen in de strijd tegen allerlei klachten. De wetenschap heeft al lang achterhaald hoe geuren werken op de hersenen. Geurmoleculen worden opgenomen door het reukepiteel een stukje slijmvlies bovenin de neus. Dit slijmvlies staat in verbinding met het limbische systeem in de hersenen.
Dit systeem is betrokken bij functies zoals genot, honger, dorst, angst motivatie en het emotionele geheugen. Dit laatste verklaart waarom geuren , emotie en herinneringen zo vaak met elkaar verbonden zijn.
Zoals genot bij de geur van vers gebakken brood, tederheid bij de geur van een baby. Met aromatherapie is het mogelijk via de geurzenuw deze functies te beïnvloeden. Geuren kunnen je een prettig en ontspannen gevoel geven,je hersens prikkelen of activeren.Een massage met aromatherapie is de ideale manier om te ontspannen of je energiepeil te verhogen.

lavendel
Ik gebruik de etherische oliën van sjankara.
Etherische oliën worden o.a. gewonnen uit bloemen, planten, vruchten en zaden.
Etherische oliën worden goed opgenomen door de huid.
Ze worden via de bloedbanen getransporteerd naar het lichaamsdeel die het nodig heeft.flesjes 2
Lavendel:Een heerlijk geurende etherische olie gewonnen uit de lavendelbloemen, een specialiteit uit de Provence.
De geur van lavendel brengt de geest in evenwicht vermindert mentale vermoeidheid en ontspant lichaam en geest. Marjolein:Heeft een verwarmend effect, kalmeert en ontspant. Marjolein kan ook gebruikt worden bij stress en verdriet.
Werkt harmoniserend bij nervositeit verdriet en depressie brengt rust.