Japanse gezichtsmassage

0010_427_640Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst.

Japanse gezichtsmassage kent reeds een lange geschiedenis zoals de kalligrafie en de theeceremonie.Toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties van Meesters.

Japanse gezichtsmassage is uniek en kan niet vergeleken worden met de andere types van gezichtsmassage.

Japanse gezichtsmassage behandelt de oppervlakkige en diepe gezichtsweefsels, tsubo’s, acupunctuurpunten) en meridianen. In het Oosten wordt alles traditioneel gezien als een vorm van energie.

Men beschouwt alles als een manifestatie van de universele levenskracht. Die energie wordt in China Qi genoemd, in Japan -Qi.

Japanse gezichtsmassage: Energie of Qi.

Bij de geboorte krijgen we een bepaalde hoeveelheid energie mee via onze ouders.
Deze energie is opgeslagen in de nieren. Het is onze verantwoordelijkheid deze energie zolang mogelijk te behouden en niet te verspillen .
Energie is nodig voor beweging van het lichaam, de gezondheid van de organen, de lichaamstemperatuur. Voor onze fysiek- mentale – emotionele  weerstand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Te weinig energie heeft vermoeidheid. Energie die  stagneert kan leiden tot spataderen. Qi stroomt in ons lichaam door de energiebanen of meridianen. Alles wordt in het werk gesteld om de Qi in harmonie te brengen en te behouden. Stel je een energiebaan of meridiaan voor als een rivier waar het water in de natuur zijn  natuurlijke weg volgt. Het stromende water is de energie.
Tsubo’s zijn punten op de meridianen waar de energiestroom  de Qi kan worden beïnvloed.Japanse gezichtsmassage brengt de energie van het lichaam weer in balans laat het weer stromen.

Hoe verloopt een sessie?

We gebruiken een zachte olie verrijkt met etherische oliën. Bij Japanse gezichtsmassage starten we met een nek – en schoudermassage.

Daarna behandelen we de  gezichtshuid en de gezichtsspieren.
Door het drukken, aanraken of strelen van de acupunctuurpunten wordt de energie geactiveerd.
Door de massage komen er afvalstoffen vrij ,via het lymfatische systeem verwijderen we deze stoffen op een natuurlijke wijze zodat deze niet in het gezicht blijven. We sluiten af met een hoofdmassage.

Bij welke klachten of ongemakken  is Japanse gezichtsmassage van toepassing?

  • Migraine
  • Sinusitis
  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid
  • zorgen, piekeren
  • koude voeten
Deze massage heeft vooral een ontspannend en verjongend resultaat.

Regelmatige herhaling zal meer effect hebben dan meerdere sessies op korte tijd.